topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Legislatie rutiera

09.02.2013

Încadrarea juridică a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, în ipoteza în care autorizaţia provizorie de circulaţie şi-a încetat valabilitatea şi având aplicate plăcuţe  cu numărul provizoriu expirat

Înalta Curte de Casație și Justiție - completul competent să judece recursul în interesul legii a luat în examinare recursul în interesul legii, formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sesizarea Nr. 7738/2276/III-5/2012, cu privire la încadrarea juridică a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizaţia provizorie de circulaţie şi-a încetat valabilitatea şi având aplicate plăcuţe cu numărul provizoriu expirat.
În cererea procurorului general al României se arată că jurisprudenţa actuală în materie penală evidenţiază două orientări cu privire la această problemă de drept şi, prin urmare, caracterul neunitar al practicii judiciare, astfel:

citeste mai mult

09.01.2013

Modificări aduse de Noul Cod Rutier

Intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier şi reintrarea în vigoare a taxei de primă vânzare a maşinilor care au fost înmatriculate mai devreme de 1 ianuarie 2007 au generat cozi la ghişeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Principalele modificări aduse de Noul Cod Rutier sunt:

citeste mai mult

13.10.2011

Cauciucurile de iarna sunt obligatorii de la 1 noiembrie 2011 ?

Prevederile legale naţionale cu privire la obligativitatea folosirii pneurilor de iarnă au fost introduse prin Legea  nr. 161 din 11 iulie 2011 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011 pentru aprobarea unor reglementări privind creşterea siguranţei rutiere şi destinaţia sumelor încasate de către personalul împuternicit cu atribuţii de inspecţie şi control în urma aplicării sancţiunilor contravenţionale specifice activităţii de transport rutier, publicată în Monitorul Oficial  al României nr. 503 din 14 iulie 2011.

citeste mai mult

08.10.2010

Ce trebuie sa faci in caz de accident rutier

Pentru ca un incident/eveniment auto, să poată fi considerat accident de circulaţie, trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile: în eveniment să fie implicat cel puţin un vehicul în mişcare, să fie produs pe un drum deschis circulaţiei publice (bulevard, strada, alee, intrare, cale, etc.) ca urmare a nerespectării unei reguli de circulaţie, din care a rezultat decesul sau rănirea unor persoane, avarierea unui vehicul, alte pagube materiale.

citeste mai mult

05.07.2010

Asigurarea auto RCA

Probabil s-a întâmplat, ca autovehiculul pe care îl conduceaţi  sa fie avariat (lovit) în trafic, sau ca dumneavoastră, în calitate de conducător auto să loviţi (avariaţi) un alt autovehicul si sa fiti nevoit sa intocmiti un dosar de dauna auto. Pentru a nu întâmpina astfel de probleme este important ca în calitate de proprietar al unui autovehicul sa aveţi întocmită asigurarea de răspundere civila auto aşa cum prevede şi legislaţia în domeniu: „Persoanele care au în proprietate autovehicule înmatriculate sau supuse înmatriculării în România sunt obligate să încheie asigurarea obligatorie RCA".

 

 

 

citeste mai mult

01.07.2010

Retinerea certificatului de inmatriculare auto

Certificatul de înmatriculare conţine atat date tehnice şi de identitate ale vehicolului cât şi dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, astfel încat este foarte importantă şi necesară deţinerea acestuia atunci cand va aflaţi la volan şi circulaţi pe drumurile publice.

citeste mai mult

23.06.2010

Dosarul de dauna auto

Cea mai usoara solutie pentru rezolvarea problemelor cu dosarul de dauna auto. Dosarul de dauna auto este cel mai important instrument pentru recupeararea pagubei dvs. in cazul in care din nefericire sunteti pusi intr-o astfel de situatie. Pentru acoperirea prejudiciilor suferite in urma producerii unor accidente de vehicule, puteţi depune o cerere de despăgubire la asiguratorul RCA cu care proprietarul sau utilizatorul vehiculului, răspunzător de producerea accidentului, a încheiat asigurarea obligatorie RCA.

citeste mai mult

30.04.2010

Modificări preconizate ale Ordonanţei Guvernului nr.2/2001

Se pare că în cel mai scurt timp Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor se va modifica.

citeste mai mult

12.03.2010

Anularea permisului de conducere

Este cunoscut faptul că pentru obţinerea şi eliberarea permisului de conducere este nevoie de avizul autorităţii competente şi anume de avizul poliţiei din raza căreia domiciliază solicitantul.

citeste mai mult

10.03.2010

Permis de conducere. Acte necesare, pre-schimbare, recuperare

Dacă aţi efectuat cursurile unei şcoli de şoferi şi în urma examenului aţi obţinut categoria pentru care aţi fost şcolarizat, urmează să vă ridicaţi, permisul de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului -  birou situat în  incinta Inspectoratelor de poliţie judeţene in raza cărora aveţi domiciliul.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite