topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

Sectiunea de intrebari si raspunsuri Avocat OnLine

Raspunsuri oferite de avocati online la problemele dvs. juridice. Toate intrebarile postate in sectiunea consultanta juridica gratuita vor vi postate in sectiunea Avocat Online.

Vezi toate intrebarile si raspunsurile din sectiunea Avocat Online

30.04.2010

Modificări preconizate ale Ordonanţei Guvernului nr.2/2001

Se pare că în cel mai scurt timp Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor se va modifica.

Pe 25 septembrie 2009 a fost promulgată de către Preşedintele României legea de modificare a Ordonaţei Guvrnului nr.2/2001. Una dintre cele mai importante modificări aduse de noul act normativ, vizează eliminarea acordului contravenientului pentru a presta muncă în folosul comunităţii. Potrivit legii promulgate, "în cazul în care contravenientul nu achită amenda (...), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.”

În prezent, Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 dispune că instanţa poate înlocui amenda cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, doar cu acordul contravenientului. Prin modificarea acestei dispoziţii legale, instanţa va putea obliga, în mod discreţionar, orice persoană ce nu îşi poate achita o amendă la prestarea unei activtăţi în folosul comunităţii.

Munca în folosul comunităţii nu se poate desfăşura pe o durată mai mare de 50 de ore, iar minorii cu vârstă de peste 16 ani pot fi obligaţi la muncă în folosul comunităţii pentru un interval de cel mult 25 de ore.

În ceea ce priveşte domeniul în care munca se va presta, primăriile localităţilor de domiciu sau reşedinţă a contravenientului vor fi obligate să comunice instanţei informaţii cu privire la activităţile ce pot fi desfăşurate la nivel local, iar instanţa va stabili domeniul în care contravenientul va munci în funcţie de pregătirea sa profesională  şi de aptitudinile sale fizice şi psihice.

Articolul are nevoie de completare

Consideri ca acest articol are nevoie de completari ? Ai gasit acest articol pe internet si nu corespunde cerintelor tale ?

Ai sansa sa ajuti si pe alti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

 
mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Propune un nou articol

Daca nu gasesti la noi pe site un articol asa cum doresti, poti propune un nou articol juridic !

Ai sansa astfel sa ajuti si pe alti internauti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

propune un nou articol

 

Abonare newsletter stiri juridice

 
  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite