topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Articole juridice

24.03.2020

Persoane care nu au respectat perioada de autoizolare

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.Totodată, începând de aseară, de la ora 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie și deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice. Reiterăm faptul că, începând din data de 23 martie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

09.02.2013

Încadrarea juridică a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, în ipoteza în care autorizaţia provizorie de circulaţie şi-a încetat valabilitatea şi având aplicate plăcuţe  cu numărul provizoriu expirat

Înalta Curte de Casație și Justiție - completul competent să judece recursul în interesul legii a luat în examinare recursul în interesul legii, formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sesizarea Nr. 7738/2276/III-5/2012, cu privire la încadrarea juridică a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizaţia provizorie de circulaţie şi-a încetat valabilitatea şi având aplicate plăcuţe cu numărul provizoriu expirat.
În cererea procurorului general al României se arată că jurisprudenţa actuală în materie penală evidenţiază două orientări cu privire la această problemă de drept şi, prin urmare, caracterul neunitar al practicii judiciare, astfel:

31.01.2013

Calcularea termenului pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis printr-o hotarare pronuntata recent care este data de la care se calculeaza termenul de 30 de zile in care un angajator poate aplica o sanctiune disciplinara conform Codului Muncii. Decizia ICCJ vine dupa ce la finalul lunii septembrie 2012 Procurorul general al Romaniei ceruse Instantei supreme, printr-un recurs in interesul legii, pronuntarea unei hotarari prin care sa se asigure interpretarea unitara a prevederilor legale in materie, in conditiile in care instantele le aplicau diferit.

23.01.2013

DREPTURILE CONSUMATORILOR LA ÎNCHEIEREA CONTRACTELOR

Din dorința de a crea un cadru unitar în materia contractelor încheiate la distanță și în afara spațiilor comerciale, la nivelul Uniunii Europene a apărut Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor.

Prin acest act normativ se modifică Directiva 93/13/CEE a Consiliului și Directiva 1999/44/CE a Parlamentului European și a Consiliului și se abrogă Directiva 85/577/CEE a Consiliului și Directiva 97/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Această nouă directivă introduce prevederi referitoare la alte tipuri de contracte, în afara celor încheiate la distanță sau în afara spațiilor comerciale.

 

 

17.01.2013

Practici comerciale înșelătoare ale comercianților

Orice consumator ar trebui să poată să identifice în viața de zi cu zi situațiile când un comerciant abuzează de poziția sa pe piață sau când acesta recurge la practici înșelătoare în promovarea produselor și/sau serviciilor sale.

 

 

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite