topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Drept penal

12.09.2011

Ce nu stia Marcel Pavel despre intonarea imnului national al Romaniei?

În deschiderea meciului de fotbal ROMÂNIA-FRANŢA, imnul naţional al României a fost intonat cu un alt text de către cântăreţul Marcel Pavel, conform Mediafax acesta a declarat că a fost alegerea sa discutând în acest sens cu reprezentanţii FRF aceştia fiind de acord cu opţiunea sa.

citeste mai mult

15.04.2011

INFRACȚIUNEA DE ÎNȘELĂCIUNE

În dinamica actuală a relațiilor comerciale și nu numai, tot mai des se vorbește despre înșelăciune și modalitatea în care această infracțiune este aplicabilă în practică. De aceea vă prezentăm succint câteva informații despre această infracțiune și formele în care ea poate fi întâlnită în practică.

citeste mai mult

02.04.2011

Pruncuciderea

Infracțiunea de pruncucidere este prevăzută în art.177 din Codul penal și constă în uciderea copilului nou-născut de către mama aflată într-o stare de tulburare pricinuită de naștere.

Fapta denumită prin termenul de pruncucidere este incriminată de legislațiile penale ca o variantă atenuantă a omuciderii și constituie, fie o infracțiune de sine stătătoare cu denumire proprie, fie o formă sau circumstanță atenuantă a infanticidului.

citeste mai mult

21.03.2011

Primirea de foloase necuvenite

Infracţiunea este prevăzuta în „art. 256 C. pen". şi constă în primirea de către un funcţionar, direct sau indirect, de bani ori de alte foloase, după ce a îndeplinit un act în virtutea funcţiei sale şi la care era obligat în temeiul acesteia.

citeste mai mult

04.03.2011

Neglijenţa în serviciu

Constituie infracţiune de neglijentă în serviciu, art. 249 Cod penal, încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a creat o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele prevăzute în art. 145 Cod penal sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane.

citeste mai mult

25.02.2011

Infractiuni contra patrimoniului - Abuzul de incredere

De foarte multe ori am fost solicitați să încadrăm anumite situații de fapt în cadrul infracțiunii de abuz de încredere. Pentru a avea o privire de ansamblu asupra acestei infracțiuni și pentru a putea aprecia dacă o situație de fapt poate fi încadrată în categoria infracțiunii de abuz de încredere, iată câteva sccinte informații de care trebuie să țineți cont.

citeste mai mult

05.11.2010

Despre infracţiunea de luare de mită

Legiuitorul a incriminat în dispoziţiile art. 254 din Codul penal, sub denumirea de "luare de mită" fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin, ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri.

citeste mai mult

09.03.2010

Certificatul de cazier judiciar. Unde şi cum il obţinem?

Cazierul judiciar este reglementat prin Legea 240/2004 completată de Ordonanţa de Urgenţă nr. 216 / 2008, prin care sunt reglementate atât condiţiile în care persoanele fizice şi juridice se înscriu în cazierul judiciar şi se scot din evidenţă, dar şi demersurile necesare pentru obţinerea copiilor de cazier judiciar pentru aceste persoane.

citeste mai mult

08.03.2010

Abandonul de familie pedepsit drastic

Viaţa de familie, relaţiile dintre soţi, copii şi relaţia lor cu parinţii se bucură de o serie de prevederi ale legii civile, dar există şi cazuri în care s-a apreciat că se impun şi unele măsuri cu caracter penal. Una dintre aceste situaţii, încadrată penal în categoria "Infracţiuni contra familiei", este abandonul de familie.

citeste mai mult

05.03.2010

Reabilitarea de drept si reabilitarea judecatoreasca

Potrivit legii, reabilitarea face să înceteze decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile rezultate din condamnare, iar condamnatului reabilitat i se anulează antecedentele penale, nu mai are astfel antecedente şi, ca urmare, dacă săvârşeşte o noua infracţiune, este considerat infractor primar, nu va fi recidivist, i se pot aplica dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei pentru o noua infracţiune etc.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite