topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

Sectiunea de intrebari si raspunsuri Avocat OnLine

Raspunsuri oferite de avocati online la problemele dvs. juridice. Toate intrebarile postate in sectiunea consultanta juridica gratuita vor vi postate in sectiunea Avocat Online.

Vezi toate intrebarile si raspunsurile din sectiunea Avocat Online

12.09.2011

Ce nu stia Marcel Pavel despre intonarea imnului national al Romaniei?

În deschiderea meciului de fotbal ROMÂNIA-FRANŢA, imnul naţional al României a fost intonat cu un alt text de către cântăreţul Marcel Pavel, conform Mediafax acesta a declarat că a fost alegerea sa discutând în acest sens cu reprezentanţii FRF aceştia fiind de acord cu opţiunea sa.

Conform prevederilor legale (Legea nr.75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile şi Hotărârea de Guvern nr. 1157 din 21 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României) imnul naţional al României - „Deşteaptă-te române" se intonează potrivit textului şi partiturii, în limba română, varianta prescurtată fiind prevăzută în anexa 3 la Legea 75/1994.

Potrivit art.24 alin. 1 lit i) din Normele privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, intonarea imnului naţional cu alt text şi cu altă partitură decât cele stabilite de lege, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către persoane împuternicite de ministrul administraţiei publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei.

De asemenea intonarea imnului naţional este obligatorie: la începutul programului zilnic în şcolile primare şi gimnazial; la festivităţile şi ceremoniile oficiale naţionale, precum şi la ceremoniile oficiale cu caracter internaţional; la deschiderea şi închiderea emisiunilor staţiilor "Radio România" şi "Televiziunea Română"; în interpretare vocală, cu prilejul vizitelor întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern; în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare, pe stadioane şi alte baze sportive; cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România şi la deschiderea fiecărei sesiuni a Camerelor Parlamentului .

 

 

Articolul are nevoie de completare

Consideri ca acest articol are nevoie de completari ? Ai gasit acest articol pe internet si nu corespunde cerintelor tale ?

Ai sansa sa ajuti si pe alti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

 
mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Propune un nou articol

Daca nu gasesti la noi pe site un articol asa cum doresti, poti propune un nou articol juridic !

Ai sansa astfel sa ajuti si pe alti internauti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

propune un nou articol

 

Abonare newsletter stiri juridice

 
  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite