topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Permisul de conducere

09.02.2013

Încadrarea juridică a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, în ipoteza în care autorizaţia provizorie de circulaţie şi-a încetat valabilitatea şi având aplicate plăcuţe  cu numărul provizoriu expirat

Înalta Curte de Casație și Justiție - completul competent să judece recursul în interesul legii a luat în examinare recursul în interesul legii, formulat de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sesizarea Nr. 7738/2276/III-5/2012, cu privire la încadrarea juridică a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizaţia provizorie de circulaţie şi-a încetat valabilitatea şi având aplicate plăcuţe cu numărul provizoriu expirat.
În cererea procurorului general al României se arată că jurisprudenţa actuală în materie penală evidenţiază două orientări cu privire la această problemă de drept şi, prin urmare, caracterul neunitar al practicii judiciare, astfel:

citeste mai mult

09.01.2013

Modificări aduse de Noul Cod Rutier

Intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier şi reintrarea în vigoare a taxei de primă vânzare a maşinilor care au fost înmatriculate mai devreme de 1 ianuarie 2007 au generat cozi la ghişeele Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Principalele modificări aduse de Noul Cod Rutier sunt:

citeste mai mult

01.07.2010

Retinerea certificatului de inmatriculare auto

Certificatul de înmatriculare conţine atat date tehnice şi de identitate ale vehicolului cât şi dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, astfel încat este foarte importantă şi necesară deţinerea acestuia atunci cand va aflaţi la volan şi circulaţi pe drumurile publice.

citeste mai mult

12.03.2010

Anularea permisului de conducere

Este cunoscut faptul că pentru obţinerea şi eliberarea permisului de conducere este nevoie de avizul autorităţii competente şi anume de avizul poliţiei din raza căreia domiciliază solicitantul.

citeste mai mult

10.03.2010

Permis de conducere. Acte necesare, pre-schimbare, recuperare

Dacă aţi efectuat cursurile unei şcoli de şoferi şi în urma examenului aţi obţinut categoria pentru care aţi fost şcolarizat, urmează să vă ridicaţi, permisul de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului -  birou situat în  incinta Inspectoratelor de poliţie judeţene in raza cărora aveţi domiciliul.

citeste mai mult

10.03.2010

Dobândirea permisului de conducere

Cu siguranţa multe persoane, doresc obţinerea permisului de conducere pentru categoria B (autoturisme) sau dacă sunt posesorii acestei categorii, probabil doresc obţinerea unei alte categorii cum ar fi: categ.A(motocicletă) C, CE (camion, camion cu remorca), D,DE (autobuz, autobuz cu remorca).

citeste mai mult

20.01.2010

Redobândire permis auto

Atunci când vi s-a anulat permisul de conducere pentru săvârşirea unor faptele prevăzute la art.114, alin.1 din O.U.G.195/2002, aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere. Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos,  atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite