topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Notiuni fundamentale de drept civil

18.03.2011

Curatela minorului

În dreptul civil român se pune foarte mare accent pe idea de protecției a minorului, a drepturilor şi intereselor sale, instituindu-se în acest sens diferite măsuri de ocrotire atât a persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice.

citeste mai mult

13.10.2010

Reguli necesare in fata instantei de judecata

Dacă o persoană, din diferite motive, este nevoită să meargă într-o instanţă judecătorească (judecătorie, tribunal sau curte de apel), ca parte într-un proces în faţa unui complet de judecată, sau pentru a depune de acţiuni şi/sau cereri, eliberare documente şi obţinerea de informaţii din cadrul instanţelor judecătoreşti, acea persoană trebuie să cunoască o serie de reguli de conduită obligatorii în astfel de instituţii.

citeste mai mult

05.10.2010

Recunoasterea hotararilor judecatoresti straine in Romania

Recunoasterea si punerea in executare in Romania a unor hotarari judecatoresti pronuntate de instante straine reprezinta un subiect extrem viu si in continua cautare.
Acest subiect de drept se incadreaza in categoria dreptului international privat. Cadrul juridicce guverneaza raporturile de drept international privat roman este alcatuit atat din tratate si acorduri ratificate de Romania si transpuse in legislatia locala prin diferite legi, cat si de o lege speciala destinata acestui subiect, si anume Legea nr.105/1992 privind reglementarea raporturilor de drept international privat.

citeste mai mult

25.02.2010

Numele persoanei fizice – element principal de identificare

Pentru a putea analiza ce înseamnă numele unei persoane fizice pornim de la ideea că numele arată „cum se cheamă” persoana şi este, din cele mai vechi timpuri unul din elementele de baza  prin intermediul căruia o persoana fizică se individualizează în comunitate.

citeste mai mult

22.02.2010

Imbogatirea fara justa cauza

Chiar dacă titlul este destul de tehnic, cazurile de îmbogăţire fără justă cauză sunt extrem de dese în practică. Suntem siguri că aţi auzit de persoane care s-au trezit fără anumite bunuri sau bani, deoarece alţii, prin diverse tertipuri, şi le-au însuşi.

citeste mai mult

19.02.2010

Conditii acte juridice

Încheierea actelor juridice presupune o amplă analiză a situaţiei de fapt, în aşa fel încât conţinutul actului juridic să corespundă intenţiilor părţilor şi să fie reciproc avantajos. Astfel, de multe ori se pune problema executării sau a neexecutării obligaţiilor contractuale asumate. Vă puteţi feri de efectele negative ale unor astfel de consecinţe incluzând în actul juridic diferite condiţii ce pot influenţa însăşi valabilitatea actului în sine.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite