topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Succesiuni

02.09.2011

Ce drepturi succesorale au mostenitorii in noul cod civil ?

O problemă foarte des dezătută din codul civil este cea cu privire la rezerva succesorală și cotitatea disponibilă. Articolul prezinta informatii detaliate cu privire la reglematarile rezervei succesorale in noul cod civil.

citeste mai mult

02.12.2010

Acceptarea succesiunii sub beneficiu de inventar

Acceptarea unei succesiuni sub beneficiu de inventar este o variantă de acceptare a unei succesiuni, intermediară între o acceptare pură şi simplă şi o renunţare la succesiune. Acceptarea este un act de opţiune expres şi solemn, prin care sucesibilul declară, în cadrul termenului de prescripţie a dreptului de opţiune succesorală, că îşi însuşeşte titlul de moştenitor al patrmoniului succesoral, dar înţelege să răspundă de pasivul succesoral numai în limita activului moştenit şi numai cu bunurile moştenite.

 

citeste mai mult

10.06.2010

Impartirea amiabila a mostenirii

Sunteţi moştenitorul unor bunuri alături de alţi moştenitori şi doriţi să încetaţi această indiviziune şi să obţineţi un drept exclusiv asupra părţii ce vi se cuvine din aceste bunuri? Puteţi face acest lucru, fie prin bună învoială, fie în cadrul unei acţiuni în instanţă, adică pe cale judecătorească.

citeste mai mult

02.06.2010

Dreptul la mostenire al fratilor si surorilor

Ce drepturi aveţi la moştenirea lăsată de fratele dvs.? Răspunsul la această întrebare poate fi dat în funcţie de existenţa sau inexistenţa şi a altor categorii de moştenitori. Aflaţi în cele ce urmează, care ar fi drepturile dvs., raportat la diferite situaţii.

citeste mai mult

02.06.2010

În ce condiţii poate fi dezmoştenită o persoană?

Deşi legea stabileşte anumite drepturi la moştenire în favoarea rudelor defunctului şi a soţului supravieţuitor al acestuia, există şi situaţii în care aceste persoane pot fi înlăturate de la moştenire prin voinţa defunctului. În acest mod, defunctul dezmoşteneşte practic anumite rude pe care nu le agrează sau cu care nu are relaţii bune şi nu doreşte ca acestea să poată beneficia de moştenirea lui.

citeste mai mult

26.05.2010

Drepturile sotiei dupa decesul sotului

Decesul unei persoane apropiate şi cu atât mai mult al soţului/soţiei este întotdeauna un eveniment tragic pentru oricine. Dacă după un asemenea eveniment mai intervin şi certuri sau dispute ale copiilor sau rudelor pe averea lăsată de defunct, atunci situaţia soţului supravieţuitor (a sotiei) este şi mai dificilă.

citeste mai mult

26.05.2010

Recuperare mostenire

Uneori, anumite persoane care nu deţin un drept propiu-zis de moştenire asupra bunurilor unui defunct, pot pretinde că sunt moştenitorii acelei persoane, preluând astfel averea lăsată de defunct.

citeste mai mult

24.05.2010

Cum se imparte o mostenire intre descendenti?

Descendenţii reprezintă prima  din categoriile de moştenitori legali pentru care legea civilă stabileşte anumite reguli de împărţire a moştenirii.

citeste mai mult

24.05.2010

Notiuni de baza in domeniul mostenirilor

Moştenirile au fost şi sunt un subiect extrem de disputat. Acest domeniu ridică numeroase probleme, plecând de la persoanele ce pot avea calitatea de moştenitori şi ajungând până la bunurile ce pot forma obiectul unei moşteniri sau procedura ce trebuie urmată pentru a se putea împărţi o moştenire.

citeste mai mult

21.05.2010

Impartirea averii parintilor intre copii

Orice persoană care doreşte să evite eventualele dispute între copiii săi pentru bunurile rămase de pe urma sa, poate apela la o modalitate instituită de lege prin care se stabileşte clar ce parte va primi fiecare copil încă din timpul vieţii părintelui său.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite