topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Pensii şi asigurări sociale

31.10.2012

Unele consideratii asupra acordarii concediului pentru cresterea copilului

În anul 2012 au intervenit unele modificări cu privire la concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor astfel:

• Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:

citeste mai mult

14.11.2011

Indicatorul social de referință, definiție, valoare

Conform legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, indicatorul social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, denumit în continuare indicator social de referință, reprezintă

citeste mai mult

16.02.2011

Concediul și indemnizația de maternitate

Dreptul persoanelor asigurate în sistemul public la concediu pentru maternitate si la indemnizatia de maternitate este reglementat de Ordonanță de Urgență nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

citeste mai mult

09.02.2011

Ce este ajutorul de deces și cine poate beneficia de acest drept?

La decesul unei persoane asigurate în sistemul public sau al unui pensionar, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, respectiv soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face dovada suportarii acestor cheltuieli.

citeste mai mult

21.12.2010

Alocatie copil

 

Părinţii ştiu exact despre ce vorbim! Alocaţia de stat pentru copii este privită de părinţi şi chiar de adolescenţi cu o oarecare reţinere, pentru ca suma ce reprezintă alocaţia de stat este destul de nesemnificativă. Chiar şi aşa, este bine să se ştie care sunt formalităţile necesare acordării alocaţiei de stat pentru copii, pentru a putea solicita acest drept în decursul anului care a mai rămas, cât şi pe viitor.

 

citeste mai mult

22.11.2010

Cine poate încheia contract de asigurare socială conform OUG 94

 

Conform prevederilor OUG nr.94/2010 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii,  publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.729 din 2 noiembrie 2010 care a intrat în vigoare la data de 2 noiembrie 2010, orice persoană, indiferent de cetăţenie, domiciliu sau reşedinţă, care îndeplineşte următoarele condiţii, poate încheia contract de asigurare socială:

 

citeste mai mult

06.10.2010

Cum se poate acorda sau beneficia de o bursa privata?

Poate ati auzit de multe ori vorbindu-se de acordarea de catre diferite fundatii create de persoane publice sau direct de anumite vedete ori persoane cunoscute din mass-media, dar nu stiti in ce conditii se pot acorda astfel de burse.

citeste mai mult

07.07.2010

Conditii acordare somaj

Avand in vedere situatia economica actuala existenta in tara noastra si cresterea dramatica a numarului de someri, va prezentam in continuare cateva informatii legate de conditiile de acordare a somajului. In prezent, somajul este reglementat de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

 

citeste mai mult

10.05.2010

Cine poate beneficia de pensia de urmaş ?

În sistemul public de pensii şi asigurari sociale sunt îndreptăţite la pensia de urmaş copiii şi soţul supravieţuitor, dacă persoana decedată era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.

citeste mai mult

10.05.2010

Ce acte sunt necesare pentru solicitarea diferitelor categorii de pensii?

Vă prezentăm în continuare, în mod orientativ, principalele acte pe care trebuie să le prezentaţi, împreună cu cererea , la solicitarea pensiei. Pentru fiecare caz în parte, poate fi necesară eliminarea sau adăugarea unor acte care să ateste condiţiile pentru acordarea pensiei.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite