topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Incidente in raporturile de munca

31.01.2013

Calcularea termenului pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis printr-o hotarare pronuntata recent care este data de la care se calculeaza termenul de 30 de zile in care un angajator poate aplica o sanctiune disciplinara conform Codului Muncii. Decizia ICCJ vine dupa ce la finalul lunii septembrie 2012 Procurorul general al Romaniei ceruse Instantei supreme, printr-un recurs in interesul legii, pronuntarea unei hotarari prin care sa se asigure interpretarea unitara a prevederilor legale in materie, in conditiile in care instantele le aplicau diferit.

citeste mai mult

15.01.2013

Recuperarea pagubei produsa de salariat

De multe ori angajatorii se lovesc de situatia producerii de catre un salariat a unor pagube si este util de stiut ce procedura trebuie sa urmeze pentru recuperarea acestora.

Regula consacrata de art. 169 alin. (2) din Codul muncii , republicat, este ca retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este

citeste mai mult

27.02.2010

Obligaţiile angajatorilor în cazul evenimentelor sau accidentelor de muncă

În ultima perioada au apărut tot mai multe ştiri ce aduc aduc în atenţia publicului producerea diferitelor accidente de muncă, cu urmări, de cele mai multe ori, foarte grave. Acestea se produc de multe ori pe fondul lipsei disponibilităţilor băneşti ale angajatorilor, care evită să cheltuiască sume importante pentru prevenirea accidentelor, dar şi pe fondul ignoranţei şi a nepăsării acestora faţă de siguranţa angajaţilor. Totodată, efectele crizei economice, determină tot mai mulţi oameni să accepte să lucreze în condiţii precare, lipsiţi de orice măsuri de protecţie din punct de vedere al securităţii în muncă.

citeste mai mult

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite