topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

19.02.2012

HG privind criteriile şi normele de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi de evaluare a capacităţii de muncă pe baza cărora se stabileşte aptitudinea şi încadrarea în grade de invaliditate pentru cadrele militare, polițiști

În Monitorul Oficial al României nr 117 din 15 februarie 2012 a fost publicată HG nr 56 din 25 ianuarie 2012 pentru aprobarea criteriilor şi normelor de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi de evaluare a capacităţii de muncă pe baza cărora se stabileşte aptitudinea şi încadrarea în grade de invaliditate pentru cadrele militare, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Această hotărâre stabileşte criterii medicale îmbunătăţite şi actualizate, pentru o evaluare complexă şi obiectivă a stării de sănătate a personalului menţionat, folosind proceduri de diagnostic recomandate de ghidurile de practică medicală naţionale şi internaţionale (definiţii, standardizări, clasificări). Criteriile cuprind investigaţii specifice obligatorii pentru fiecare grupă de afecţiuni cronice, pentru obiectivarea manifestărilor de boală, în vederea stabilirii severităţii afecţiunii. Putând realiza o evaluare cât mai corectă a aptitudinii faţă de îndeplinirea serviciului militar/ în poliţie/în sistemul administraţiei penitenciare şi încadrarea corectă în grad de invaliditate, propunând diferenţierea funcţie de specificul locului de muncă.

Până la intrarea în vigoare a acestei hotărâri de guvern stabilirea aptitudinii faţă de îndeplinirea serviciului militar / în poliţie / în sistemul administraţiei penitenciare se făcea conform prevederilor grupei a 4-a din Baremul medical pentru stabilirea aptitudinii faţă de îndeplinirea serviciului militar, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 72/2002, iar încadrarea în grade de invaliditate se făceau pe baza criteriilor medicale de diagnostic clinic, diagnostic funcţional şi de evaluare a capacităţii de muncă a cadrelor militare, respectiv a funcţionarilor publici cu statut special, aprobate prin Ordinul nr. M. 21/548/10409/2005 al ministrului apărării naţionale, ministrului administraţiei şi internelor şi directorului Serviciului Român de Informaţii.

 

consultanta juridica articole pe aceeasi tema comenteaza articolul tipareste articolul

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite