topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

Sectiunea de intrebari si raspunsuri Avocat OnLine

Raspunsuri oferite de avocati online la problemele dvs. juridice. Toate intrebarile postate in sectiunea consultanta juridica gratuita vor vi postate in sectiunea Avocat Online.

Vezi toate intrebarile si raspunsurile din sectiunea Avocat Online

08.01.2013

OPERAŢIUNI DE PRELUCRARE SUSCEPTIBILE DE A PREZENTA RISCURI PENTRU DREPTURILE ŞI LIBERTĂŢILE PERSOANELOR

DECIZIA ANSPDCP NR. 11/2009 detaliaza categoriile de operaţiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal care prezintă riscuri special pentru drepturile şi libertăţile persoanelor.In categoria unor astfel de operatiuni se include următoarele:

A) operaţiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal legate de originea rasială sau etnică, de convingerile politice, religioase, filozofice sau de natură similară, de apartenenţa sindicală, de apartenenţa la un partid politic sau o organizaţie religioasă, a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate sau viaţa sexuală, precum şi a datelor genetice, biometrice şi a datelor care permit localizarea geografică a persoanelor, inclusive în scop de cercetare ştiinţifică;

B) operaţiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal referitoare la săvârşirea de infracţiuni de către persoana vizată ori la condamnări penale, măsuri de siguranţă sau sancţiuni administrative oricontravenţionale, aplicate persoanei vizate, organizate în cadrul unor sisteme de evidenţă automate, de către entităţi de drept privat;

C) operaţiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal prin mijloace electronice, având ca scop evaluarea unor aspecte de personalitate, precum competenţa profesională, credibilitatea, comportamentul sau alte asemenea aspecte;

D) operaţiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal prin mijloace electronice în cadrul unor sisteme de evidenţă având ca scop adoptarea unor decizii automate individuale în legătură cu analizarea solvabilităţii, a situaţiei economico-financiare, a faptelor susceptibile de a atrage răspunderea disciplinară, contravenţională sau penală a persoanelor fizice, de către entităţi de drept privat;

E) OPERAŢIUNILE DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE MINORILOR ÎN CADRUL ACTIVITĂŢILOR DE MARKETING DIRECT;

F) OPERAŢIUNILE DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL MENŢIONATE LA LIT. A), PRECUM ŞI A DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE MINORILOR, COLECTATE PRIN INTERMEDIUL INTERNETULUI SAU MESAGERIEI ELECTRONICE.

În cazul unor astfel de prelucrări operatorii sunt obligaţi să notifice Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prelucrările datelor cu caracter cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de începerea prelucrării. Autoritatea are dreptul de a interzice sau limita operatiunile de prelucrare notificate.

LEGISLAȚIE APLICABILĂ

DECIZIA nr.11/2009 privind stabilirea categoriilor de operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal, susceptibile de a prezenta riscuri special pentru drepturile și libertãțile persoanelor.

Articolul are nevoie de completare

Consideri ca acest articol are nevoie de completari ? Ai gasit acest articol pe internet si nu corespunde cerintelor tale ?

Ai sansa sa ajuti si pe alti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

 
mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Propune un nou articol

Daca nu gasesti la noi pe site un articol asa cum doresti, poti propune un nou articol juridic !

Ai sansa astfel sa ajuti si pe alti internauti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

propune un nou articol

 

Abonare newsletter stiri juridice

 
  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite