topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

Sectiunea de intrebari si raspunsuri Avocat OnLine

Raspunsuri oferite de avocati online la problemele dvs. juridice. Toate intrebarile postate in sectiunea consultanta juridica gratuita vor vi postate in sectiunea Avocat Online.

Vezi toate intrebarile si raspunsurile din sectiunea Avocat Online

04.05.2010

Consiliul Concurentei si rezultatul investigatiilor

Consiliul Concurenţei a desfăşurat o amplă investigaţie în domeniul comerţului cu amănuntul, verificând respectarea clauzelor legale, şi în special cele ce vizează clientul cel mai favorizat.

Investigaţiile pornite de autoritate încă din anul 2008 au vizat posibile înţelegeri anticoncurenţiale între comercianţi şi furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preţurilor de vânzare sau de revânzare, înţelegeri ce pot avea efecte negative asupra consumatorilor şi puterii de cumpărare a acestora. În urma acestor investigaţii autoritatea a propus adoptarea unor măsuri de modificare a legislaţiei, precum şi de  eliminare a unor taxe, în aşa fel încât consumatorul să fie ferit de efectele negative ale unor posibile înţelegeri anticoncurenţiale.

Din punct de vedere legislativ, Consiliul Concurentei susţine eliminarea clauzei clientului celui mai favorizat din relaţiile comerciale dintre comercianţi şi furnizori, în scopul protejării consumatorului final şi menţinerii unui mediu echitabil de manifestare a concurenţei între toţi agenţii economici revânzători prezenţi pe piaţă.

Din punct de vedere fiscal, Consiliul Concurenţei a propus eliminarea taxei pentru acoperirea cheltuielilor de extindere/modernizare a reţelei de magazine sau a  taxei percepută pentru a acoperi într-un fel sau altul riscul nevânzării produselor. Însă toate aceste măsuri se vor implementa extrem de greu, având în vedere noile proiecte şi politici legislative ce vizează reducerea cheltuielilor bugetare şi adăugarea unor noi surse de venituri bugetare.

Articolul are nevoie de completare

Consideri ca acest articol are nevoie de completari ? Ai gasit acest articol pe internet si nu corespunde cerintelor tale ?

Ai sansa sa ajuti si pe alti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

 
mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Propune un nou articol

Daca nu gasesti la noi pe site un articol asa cum doresti, poti propune un nou articol juridic !

Ai sansa astfel sa ajuti si pe alti internauti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

propune un nou articol

 

Abonare newsletter stiri juridice

 
  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite