topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

Sectiunea de intrebari si raspunsuri Avocat OnLine

Raspunsuri oferite de avocati online la problemele dvs. juridice. Toate intrebarile postate in sectiunea consultanta juridica gratuita vor vi postate in sectiunea Avocat Online.

Vezi toate intrebarile si raspunsurile din sectiunea Avocat Online

30.04.2010

Modificări în procedura declarării obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor de şomaj

Prin Ordinul Ministerului Muncii nr. 1454/2009 publicat în Monitorul Oficial nr.570/20.08.2009 s-a modificat şi completat Procedura privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Act act normativ vizează contribuabilii nerezidenţi în România, fie ca sunt persoane juridice, fie persoane fizice, iar prevederile sale se aplică începând cu declaraţia lunară privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj corespunzatoare lunii august 2009.

Conform Ordinului, angajatorul are obligaţia de a depune declataţia lunară mai sus menţionată la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Această autoritate publică va asigura preluarea şi prelucrarea datelor cuprinse în declaraţiile lunare care îi vizează pe contribuabilii nerezidenţi şi va asigura evidenţa persoanelor care fac obiectul acestor declaraţii lunare. Totodată, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti va pune la dispoziţia agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, datele cuprinse în declaraţiile contribuabililor nerezidenţi.

Aceste date sunt necesare în vederea certificării perioadei de asigurare pentru prestaţia de somaj, pentru stabilirea drepturilor de care beneficiază persoanele vizate şi în vederea eliberării documentelor prevăzute de reglementările comunitare cu privire la aplicarea regimurilor de securitate socială salariaţilor, lucrătorilor independenţi şi membrilor familiilor acestora, care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene, Spaţiului Economic European şi Elveţia.

Ordinul Ministerului Muncii nr. 1454/2009 aduce completări şi procedurii de implementare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială. Prin OUG nr. 28/2009 s-a stabilit că în anul 2009, salariaţii, ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate temporar din iniţiativa angajatorului, cu plata a 75% din salariul de bază avut pentru postul ocupat,  precum şi angajatorii acestora sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile.

Ordinul Ministerului Muncii nr. 1454/2009 stabileste modul de completare a numarului de ore şi a numărului de zile suspendate în luna, pentru care se beneficiază de scutire de la plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Articolul are nevoie de completare

Consideri ca acest articol are nevoie de completari ? Ai gasit acest articol pe internet si nu corespunde cerintelor tale ?

Ai sansa sa ajuti si pe alti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

 
mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Propune un nou articol

Daca nu gasesti la noi pe site un articol asa cum doresti, poti propune un nou articol juridic !

Ai sansa astfel sa ajuti si pe alti internauti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

propune un nou articol

 

Abonare newsletter stiri juridice

 
  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite