topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Avocat online

Intrebare pusa la data: 27.05.2010 06:05:38
Status mesaj: (Mesajul dvs. a primit raspuns)

27.05.2010 06:05:38

Q: Public

Respectele mele!.Locuiersc cu sotia intr-un apartament compus din trei camere.Doua camere sunt detinute de noi ca propietari iar ceea de-a treia camera este locuita de un alt propietar care vrea sa iasa din indiviziune si apoi sa vanda cota lui aparte.Ce putem face in cazul in care noi vrem sa ramanem in acest apartament ?.Poate colocatarul(propietarul)sa ceara vanzarea cotei lui la pretul pietei adica mai mult decat la cumparat.Mentionez ca acest apartament a fost al primariei iar pana la data cumpararii am fost chiriasi.Multumesc mult pentu raspuns!

27.05.2010 09:05:23

A: loredana

Din mesaj inteleg ca ati cumparat apartamentul in indiviziune cu celalalt coproprietar (respectiv cu cate o cota din apartement). In cadrul procesului de iesire din indiviziune se va stabili de catre instanta de judecata (se poate face si la notar un partaj, dar numai daca partile se inteleg) in ce modalitate se poate imparti in natura acest imobil. Avand in vedere ca este posibil sa nu se poata constitui doua unitati locative distincte, astfel incat sa se imparta bunul efectiv intre proprietari, acesta sa fie atribuit in intregime prin hotarare unuia dintre coproprietari (respectiv dvs. pentru ca aveti o cota mai mare) cu obligarea dvs. la plata unei sulte catre celalalt coproprietar. Aceasta sulta se va stabili de instanta pe baza unei expertize constructii care va evalua apartamentul

01.06.2010 01:06:43

Q: Public

Multumesc foarte mult pentru raspuns.As mai dori sa va intreb daca instanta ma obliga la plata unei sulte catre celalalt propietar,aceasta sulta poate fi mai mare decat pretul de cumparare plus eventualele imbunatatiri care le-a adus propietatii?.Va intreb pentru ca propietarul(colocatarul)vrea sa vanda la pretul pietei si din cate am inteles de la instanta nu poate vinde cu mai mult decat a cumparat camera(propietatea)si prioritari in a cumpara propietatea lui suntem noi.Multumesc foarte mult!

01.06.2010 02:06:27

A: loredana

Sulta se va stabili de instanta pe baza unei expertize de evaluare, facuta d e un expert constructor, ce va avea in vedere si eventuale imbunatatiri facute de coproprietar (daca sunt dovedite cu probe), dar si de valoarea de circulatie a bunurilor, deci este posibil sa rezulte o valoare diferita de cea de la data cumpararii, iar daca nu exista in contractul de cumparare a imobilului nicio interdictie de instrainare sau drept de preemtiune in favoarea coproprietarilor, ori alte asemenea clauze, coproprietarul poate vinde, in opinia noastra,la pretul pe care il doreste.

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite