topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Avocat online

Intrebare pusa la data: 16.05.2010 06:05:51
Status mesaj: (Mesajul dvs. a primit raspuns)

16.05.2010 06:05:51

Q: Public

Buna ziua, Sunt din Bacau,detin o societate de transport persoane care din pacate este in colaps financiar,nu reusim sa achitam ratele la banca,am vrea sa luam legatura cu o firma care preia societati cu datorii dar problema este ca mi se pare foarte riscant si nu stiu cit pot fi de incredere. Firma detine 4 masini (2 microbuze si 2 autocare ) nu reusim sa acoperim cheltuielile fiindca incasarile au scazut subatantial. Pentru un autocar avem credit la banca si avem girate si 3 apartamente,ne este frica ca mai devrema sau mai tirziu vom iesi in strada,nu stiu daca preluarea de datorii este o solutie dar vrem sa incercam . Care ar fi riscurile? Multumesc

17.05.2010 04:05:20

A: roxana

Trebuie sa stiti de la inceput ca cesionarea partilor sociale ale firmei dvs. vizeaza strict societatea de la momentul cesiunii  si pe viitor si nu atrage absolvirea administratorilor de actele de administrare efectuate pe durata mandatului acestora, precum si de datoriile acumulate in aceasta perioada. De asemenea, cesionarea partilor sociale nu are niciun efect asupra contractelor de credit ale societatii, deoarece, in caz de executare silita, creditorul se indreapta in principal catre debitorul principal, iar daca debitorul este insolvent, creditorul se indreapta impotriva girantilor. Chiar daca veti cesiona partile sociale , dvs. nu veti pierde si calitatea de girant in contractele incheiate cu unitatile bancare, iar in caz de executare silita veti putea fi dvs. cel care acopera datoriile societatii. Din pacate in putine cazuri am auzit de astfel de societati de preluare firme cu datorii, care intr-adevar se ocupa de acoperirea datoriilor existente la momentul preluarii.Va recomandam sa verificati cu temeinicie societatea care va intereseaza, pentru a avea garantiile legale ca aceasta se ocupa intr-adevar de acoperirea debitelor, altfel dvs. ramanad si fara societate si cu datoriile neachitate.

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite