topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Avocat online

Intrebare pusa la data: 11.07.2010 04:07:42
Status mesaj: (Mesajul dvs. a primit raspuns)

11.07.2010 04:07:42

Q: Public

in 3--7-2010 nu am observat indicatorul "oprire" iar o masina Dacia din 1994(?) a intrat in coliziune cu autoturismul meu rezultand doar pagube materiale ale ambelor autovehicule.A fost anuntata Politia, s-a incheiat proces-verbal de constatare, m-am ales cu amenda, permis suspendat, am inmanat copia Asigurarii RCA, etc. La alcool test rezultatul a fost negativ pt ambii soferi( eu si celelalt ). Acum soferul Daciei vrea sa-i dau bani, deoarece Asigurarile ii platesc o suma ce nu acopera toate reparatiile ( Dacia fiind veche, pt dauna totala ii dau in functie de normativele in vigoare ). iar el doreste cu banii de la asig si cei de la mine sa -si cumpere alta Deoarece sunt crestina, ma gandesc sa-l despagubesc, dar exista riscul ca in timp de trei ani sa se razgandeasca si sa vrea mai mult. Acum spune si ca are vatamari, el si sotia sa.

13.07.2010 07:07:55

A: roxana

In ceea ce priveste despagubirea financiara a persoanei prejudiciate material intr-un accident de circulatie, aceasta se face de catre asiguratorul RCA, iar in cazul in care persoana prejudiciata nu este multumita de valoarea ce i se acorda la despagubire, va trebui sa formuleze o actiune in instanta, prin care sa solicite obligarea asiguratorului RCA la acoperirea tuturor prejudiciilor materiale. In masura in care suma acordata de catre asiguratorul RCA se incadreaza in normativele emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, iar prin procesul-verbal de constatare a pagubelor s-au retinut in mod corect distrugerile autoturismului Dacia si posibilele modalitati de reparare a acestuia, apreciindu-se temeinic si legal existenta daunei totale, persoana pagubita va trebui sa dovedeasca/sa probeze in instanta, legalitatea si temeiul legal pentru care solicita o suma de bani mai mare fata de valoarea oferita de asiguratorul RCA. Intr-adevar si dvs. puteti fi actionata in instanta alaturi de asigurator, dar va trebui sa solicitati obligarea asiguratorului RCA la suportarea tuturor daunelor materiale, aceasta fiind in esenta ratiunea si temeiul politei RCA. In ceea ce priveste vatamarile invocate de catre persoana prejudiciata, acestea trebuie sa fie dovedite pe baza unor certificate medico-legale, iar daca exista astfel de certificate , exista riscul ca situatia juridica sa evolueze de la o simpla contraventie la o infractiune (vatamare corporala), ce poate antrena raspunderea dvs. penala.

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite