topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Abonare newsletter stiri juridice

In cazul in care doriti sa va abonati la ultimele noutati legislative, utlimele stiri, informatii complete din domeniul juridic va rugam dati click pe butonul de mai jos.

abonare newsletter

 

Avocat online

Intrebare pusa la data: 07.05.2010 01:05:24
Status mesaj: (Mesajul dvs. a primit raspuns)

07.05.2010 01:05:24

Q: Public

In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale in EURO, cu ipoteca. Articolele din contract referitoare la modalitatea de variatie a dobanzii sunt generale si nu pot oferi informatii despre formula de calcul a dobanzii si mecanismul de modificare a acesteia. Din acest motiv, incepand cu luna decembrie 2008, m-am adresat bancii solicitand sa imi comunice informatiile mentionate mai sus referitoare la dobanda, timp in care raspunsurile au continut articole din contract, in citat, sau principii teoretice generale despre calcului dobanzii, necuprinse in contractul de imprumut. Nu s-a respectat nici procedura contractuala privind instiintarea mea despre modificare dobanzii. Avand in vedere cele prezentate, va rog sa imi spuneti opinia dumneavoastra referitoare la posibilitatea unei actiuni in instanta pentru: -Obligarea bancii de a-mi comunica formula de calcul a dobanzii si mecanismul de modificare a acesteia -Restituirea sumelor incasate abuziv prin nerespectarea proceduri.

07.05.2010 02:05:09

A: roxana

Avand in vedere situatia de fapt descrisa de dvs. in mesaj, consideram ca un demers juridic in sensul unei actiuni de chemare in judecata pe cele doua capete de cerere ar putea fi considerat prematur la acest moment.Pentru a avea o confirmare a incalcarii prevederilor contractuale asumate de catre unitatea bancara prin contract, va recomandam sa formulati in primul rand o adresa catre OPC, prin care sa detaliati situatia de fapt a creditului dvs., sa mentionati ca se refuza  in mod intentionat comunicarea formulei concrtete de calcul a ratelor contractuale, sa atasati toate adresele formulate catre unitatea bancara, precum si raspunsurile acesteia, facand mentiunea ca advs. considerati ca vi s-au incasat sume nedatorate si incorect calculate. Inspectorii OPC vor analiza atat contractul, cat si raspunsurile bancii la adresele dvs. si modalitatea concreta de calculare si incasare a ratelor. In urma acestei verificari , inspectorii pot constata daca exista sau nu o incalcare din partea unitatii bancare a dispozitiilor contractuale si legale. Consideram ca formula concreta de calcul a ratelor contractului dvs. se poate comunica si in urma sesizarii la OPC, nu numai printr-o actiune in instanta.Dupa ce veti efectua acest prim demers, in functie de rezultatul sau, veti putea aprecia daca o actiune judecatoreasca cu cele doua capete de cerere este oportuna.

11.05.2010 11:05:48

Q: Public

Am urmat procedura descrisa de dumneavoastra. Raspunsul OPC a fost identic cu cel oferit mie de catre banca. Ca sa fiu mai clar, OPC a scos pasaje din raspunsul bancii si a formulat acelasi raspuns, precizand totodata ca acest lucru nu ma poate impiedica sa ma adresez instantei. Multumesc

12.05.2010 01:05:52

A: roxana

In cazul acesta dvs. puteti formula o cerere de chemare in judecata a unitatii bancare avand ca unic capat de cerere obligarea unitatii bancare sa va comunice formula de calcul a ratelor lunare, iar in masura in care pe baza formulei astfel comunicata constatati ca ratele dvs. au fost calculate incorect, fiind astfel percepute sume nedatorate, puteti formula o actiune in pretentii impotriva unitatii bancare respective pentru restituirea sumelor incasate fara titlu legal.

  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite