topSite
 

Ai nevoie de sfatul unui avocat ?

Raspuns garantat in maxim 24H ! Raspund avocati cu peste 10 ani experienta de barou.

Sectiunea de intrebari si raspunsuri Avocat OnLine

Raspunsuri oferite de avocati online la problemele dvs. juridice. Toate intrebarile postate in sectiunea consultanta juridica gratuita vor vi postate in sectiunea Avocat Online.

Vezi toate intrebarile si raspunsurile din sectiunea Avocat Online

11.10.2011

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011

În perioada 20-31 octombrie 2010 în România se va desfăşura recensământul populaţiei şi al locuinţelor.

Baza legală naţională a acestui recensământ sunt Ordonanţa Guvernului Nr. 36 din 7 august 2007 privind efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011 şi Hotărâre Guvernului Nr. 1502 din 2 decembrie 2009 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, ambele cu modificările şi completările ulterioare.

Conform acestor prevederi legale, recensământul se organizează în vederea cunoaşterii cât mai exacte a numărului şi distribuţiei teritoriale a populaţiei, a structurilor sale demografice, social-culturale şi economice, precum şi a fondului locativ şi a condiţiilor de locuit ale populaţiei.

La recensământ se înregistrează cetăţenii români cu domiciliul în ţară, indiferent dacă la momentul de referinţă al recensământului se află pe teritoriul ţării ori se află în străinătate, precum şi persoanele de altă cetăţenie ori fără cetăţenie care au domiciliul sau au reşedinţă în România, deasemenea la recensământ se înregistrează clădirile de locuit, precum şi locuinţele situate în orice clădire, indiferent de forma de proprietate, de pe teritoriul României.

Pe toată perioada de recenzare, în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, personalul de recensământ şi membrii comisiilor de recensământ se identifică prin prezentarea legitimaţiei care să le ateste calitatea.

Personalul de recensământ este format din recenzori, recenzori-şefi, responsabili de circumscripţii urbane, recenzori pentru recensământul de probă, recenzori pentru ancheta de control.

Personalul de recensământ este selectat din rândul personalului din primării, al personalului didactic, al specialiştilor în economie, informatică şi în alte domenii, precum şi din rândul pensionarilor, studenţilor şi al altor persoane, având cel puţin studii medii.

Personalul de recensământ, care aparţine administraţiei publice locale şi cei ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate a administraţiei publice centrale sunt scutiţi de toate sarcinile care le revin la unităţile unde sunt încadraţi şi beneficiază de toate drepturile salariale, potrivit legii, pe întreaga perioadă de participare la lucrările de recensământ.

Personalul de recensământ primeşte pentru activitatea depusă, pe lângă drepturile salariale, o indemnizaţie brută pe zi de activitate, după cum urmează:

a) responsabilii de circumscripţii urbane - 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 21 de zile calendaristice;

b) recenzorii-şefi - 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 18 zile calendaristice;

c) recenzorii - 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 15 zile calendaristice;

d) recenzorii care efectuează recensământul de probă - 50 lei pe zi de activitate şi lucrează 15 zile calendaristice;

e) recenzorii care vor efectua ancheta de control - 50 lei pe zi şi lucrează 15 zile calendaristice.

Prin zi de activitate se înţelege munca desfăşurată pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numărul orelor prestate, dar nu mai puţin de 6 ore pe zi.

Indemnizaţia se acordă într-o singură tranşă, la terminarea lucrărilor. Veniturile din indemnizaţiile se impozitează conform Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Selecţionarea şi angajarea recenzorilor vor fi efectuate de către primării.

 

Articolul are nevoie de completare

Consideri ca acest articol are nevoie de completari ? Ai gasit acest articol pe internet si nu corespunde cerintelor tale ?

Ai sansa sa ajuti si pe alti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

 
mmagazin online de piese  moto, echipament moto

Propune un nou articol

Daca nu gasesti la noi pe site un articol asa cum doresti, poti propune un nou articol juridic !

Ai sansa astfel sa ajuti si pe alti internauti sa gaseasca informatii complete despre problemele lor juridice.

propune un nou articol

 

Abonare newsletter stiri juridice

 
  • TEL INFO-CONSUMATOR: 0800 080 999 - linie telefonica cu apelare gratuita
  • Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova
  • Adresa:Ploiesti, Str. Industriei nr. 111, cod 100514
  • Tel.:0244/576.436
  • Tel.:0344/401394; 0344/401.395
  • Fax:0244/576.643
  • e-mail:reclamatii.prahova@opc.ro
  • www.anpc.gov.ro
powered by Payu
endSite